IBS

 

Förekomsten av IBS är hög, vi anser att detta gäller en långsiktigt  kall mat och kallt vatten, och dessutom emotionell instabilitet, tryck har en direkt relation till förekomsten av IBS. När olika negativa stimuleringar är mer än gastrointestinal(mag-tarmkanalen) skulle ha råd med, kommer de att visas bukspänning, mera gaser, buksmärtor, förstoppning eller omväxlande diarré, flera avföringsfrekvenser, mindre avföring varje gång, ej avslutad defekation och andra gastrointestinala symtom på förlust av balans. Därför skall vi ge en rekommendation på hälsosam kost och använder akupunktur plus kinesiska örter för att hjälpa till att återställa balansen i mag-tarmkanalen, vilket i grunden avskaffar orsakerna till IBS, uppnår anmärkningsvärda resultat.

IBS är vanligtvis en diagnos av utslagning. Med andra ord finns det inget labb test för IBS, kan dock tester utesluta allt annat. I vissa fall har IBS blivit synonymt med en mag-problem som västerländsk medicin helt enkelt inte kan förklara. Även från TCM perspektiv, vi ser på saker och ting väldigt olika.

Till exempel den typiska IBS problem som är en stressinducerade mag-problem, är bara en av många möjliga orsaker till symptomen IBS måste behandlas i de enskilda, eftersom det finns en mängd olika möjliga orsaker och om vi inte riktar till den särskilda orsak, kommer behandlingen i sig fungera inte.

I Traditionell kinesisk medicin (TCM), colon irritabile betraktas första hand som en störning i Qi tillhörande levern och mjälten Zang, Njure Zang organ. Under perioder av känslomässigt kaos eller disharmoni, kan levern Zang s Qi, som ansvarar för det fria flödet av Qi i kroppen, blir stillastående. Denna stagnation kan orsaka förstoppning, buksmärta och kramper, som anses vara en intestinal Wind. Faktorer som överansträngning, dålig kost, otillräcklig vila eller överdriven oro kan orsaka mjälte och njure Qi att försvagas, vilket kan leda till diarré, buksmärtor och utspänd. Båda dessa faktorer kan bidra till symtomen vid colon irritabile.

För den viktigaste faktorer som är inblandade i colon irritabile är relaterade till Qi i lever och mjälte, njure, TCM:s diagnostiska kategorier fokuserar på dessa tre Zang organ och förhållandet mellan dem. Vi använder akupunktur och örter för att hjälpa personer med IBS. Samtidigt ger vi dem några goda råd. Effekten är mycket bra.

TYPISKA  FALL   cao yao cheng

1.

Hanna, 48 år, uppsvälld mage och gaser mer än tio år, och ibland buksmärtor, ibland torr avföring och ibland lös avföring, trötthet, dålig aptit och sömn. Sjukhus diagnos:  IBS. Tungan var ljus, tjock och stor, vit beläggning, långsam och senig puls.

Diagnos: brist på mjälte.

Behandling: akupunktur och örtte, förbättrade symtom efter tio gångers behandling, återhämtade  efter tio gånger till.

2.

Ann, 50 år, hade haft magproblem i många år. Hon hade ofta smärtor i magsäcken och buken, samtidigt åt hon mat utan hungrig känsla, hon kände sig törstig hela tiden, hon hade ibland förstoppling ibland lös i magen. Hon hade tagit många tabletter men det hjälpte inte. Läkare gav henne diagnos "IBS". Hon kom till oss och sökte hjälp. Tungan: mörk ,blek och tjock, bitmärken på kanterna av tungan, röda prickar på tungspetsen, beläggning var vit och fuktig. Pulsen: för flytande och Njure-pulsen var svag.

Diagnos: Njure-Yang och Mjälte-Yang funktioner otillräckliga.

Behandling: akupunktur plus örtte. Hon hade totalt 5 gångers behandlingar sedan gick alla symptom över.

3.

Helena, 42 år. Hon hade haft ont i magen, svullen mage och gaser i magen. Symptomet blev sämre när hon kände sig stressad. Då gick hon på toalett några gånger i rad.

Tungan: tjock, mörkröd, vit beläggning. Pulsen: svag, spänd.  Diagnosen: Mjälten svag. Vi gav henne akupunktur- och örtte- behandling. Efter 10 behandlingar blev hon frisk.

photo  kinesiskmedicin.se

 

PROFESSIONELL TKM-LÄKARE     SPÄNNANDE LÄKEKONST                                       

                                                                

btn
55463

Hem


IMG_20191203_080615

KONTAKT

Luntmakargatan 67 nb                   11351 Stockholm     

Tel: 08-51 92 92 92                        Mobil: 0700-24 80 55                      distansvard@gmail.com  

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

kl 10:00 - 18:00

POLICY

Användarvillkor och integritetspolicy

Copyright©2020      kinesiskmedicin.se                            All Rights Reserved
RÖKAVVÄNJNING