Klimakteriet (Menopausala syndrom)

 

Klimakteriet varierar markant bland kvinnor. De vanligaste symptomen är värmevallningar (ofta kallade värmevallningar, men sjukdomen innebär röda "spolning" av huden), torrhet och gallring av hud och vaginalväggen, humörsvängningar och depression och sömnlöshet. Dessutom finns det ofta en gradvis försvagning av skelettet (minskad bentäthet) kallas osteoporos som så småningom leder till lätt fraktur. Alla dessa symptom är ett resultat av sjunkande nivåer av könshormoner, särskilt östrogen.

Enligt TCM, under hela den klimakteriet, ur fysiologisk synpunkt upplever kvinnor en gradvis försvagning av njurarna qi (systemet med "njure"), en brist i Chong och Ren meridianer och en otillräcklig qi och "blod"; därmed Yin och Yang av "njure" riskerar att vara ur balans. Eftersom den mänskliga kroppen är en helhet, organ ständigt mellan främja och mellan hämmar varandra. Bristen av "njure" kommer att påverka andra organ, vilket leder till en obalans i hur det hela organ systemet och ger upphov till en rad symtom. Därför, i behandling av klimakteriet, är det först av allt nödvändigt att förstå att Syndromet orsakas av en brist av "njure", dels att undersöka om Syndromet orsakas av en brist på Yin eller Yang, eller både Yin och Yang, i "njure" och för det tredje att identifiera vilka av de andra organ har påverkats av denna brist.

Vi har använt akupunktur och kinesiska örter för att hjälpa många damer med klimakteriebesvär syndrom och effekten är mycket god.

TYPISKA  FALL   cao yao cheng

1.

Matilda, 55 år, postmenopausal i ett och halvt år, episodisk feber, rött ansikte, mer svett, speciellt uppenbar på natten,  påtagligt påverkade sömnen. Tungan var röd och lite mörk, tunn och vit beläggning, sunken puls.

Diagnos: brist på njure.

Behandling: akupunktur och örtte,  märkbart förbättrad efter 10 gångers behandling, läkt efter 5 gånger till.

2.

Kristina, 52 år. Hon hade haft Klimakteriets symptom i 4-5 år och det blev sämre senast halvt år. Hon kände sig varm på ansiktet och kroppen, samtidigt hade hon mycket svett. Alla symptom kom och gick, både på dagen och på natten. Hon kände sig brännande i hela kroppen. Hon vaknade mer än tio gånger på natten p.g.a. värme och svetten. Det var mycket jobbigt för henne. Så kom hon till oss. Tungan: mörkröd, bitmärken på kanterna av tungan, röda prickar på tungspetsen. Pulsen: hård och för flytande, Njure-pulsen var mycket svag.

Diagnos: Njure- och Mjälte-funktioner otillräckliga och Yin-Yang var obalanserat.

Behandling: Efter 2 gångers behandling mådde hon mycket bättre, hon sov nästan hela natten. hon hade totalt 7 gångers akupunktur plus örtte sedan var hon frisk.

3.

Anna, 51år. Hennes mens tog slut för ett och halvt år sedan. Hon började svettas mer och mer för 8 månader sedan, samtidigt hade hon sömnproblem, hon kände sig stressad och irriterad , hon hade ingen livslust längre. En av hennes vänner som hade samma problem och fick stor hjälp av oss rekommenderade henne till oss. Tungan: tjock, sprickor på mitten av tungan, röda prickar på tungspetsen. Pulsen: svag och fort.

Diagnos: Njure-Yin  och Njure-Yang otillräckliga och Yin-Yang var obalanserat.

Behandling: Professionella akupunktur plus örtte behandling.  Hon kände att hennes symptom blev bättre och bättre under behandlingsperioden. Hon hade totalt 8 behandlingar och alla symtom försvann.

photo  kinesiskmedicin.se

 

PROFESSIONELL TKM-LÄKARE     SPÄNNANDE LÄKEKONST                                       

                                                                

btn
55463

Hem


IMG_20191203_080615

KONTAKT

Luntmakargatan 67 nb                   11351 Stockholm     

Tel: 08-51 92 92 92                        Mobil: 0700-24 80 55                      distansvard@gmail.com  

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

kl 10:00 - 18:00

POLICY

Användarvillkor och integritetspolicy

Copyright©2020      kinesiskmedicin.se                            All Rights Reserved
RÖKAVVÄNJNING