Ofrivillig (oförklarad) barnlöshet

 

Alla kliniska tester visar normala, varför blir man ändå inte gravid ? Hur ska man göra?

Graviditet är en komplex process, som är relaterad till en mängd olika faktorer såsom mängden menstruation, färg, kvalitet, cykel, om menstruation är normal, om ägglossning är hel i sin ordning, om den kvinnliga kroppen är frisk och så. Naturligtvis, tidpunkten för graviditeten och mannens fysiska tillstånd (se nedan både relevant innehåll) har också en direkt relation. Därför vid normalt resultat av läkarundersökning på sjukhus kan infertilitet förekomma fortfarande.

Enligt traditionell kinesisk medicin är barnlöshet på grund av en obalans mellan Yin och Yang i kroppen. Till exempel på marken, om det alltid är vinter eller molnigt, utan värmen från solen, eller marken är för dålig, eller frön har dåliga kvalitet, de kan inte slå rot och växa upp. Återspeglas i Zangfu, beror detta på dysfunktion av njuren,levern och mjälten. Njurfunktionen är att lagra Jing och dominera reproduktion. Är Jing i kroppen tillräckligt kan menstruation vara normal, och det är lätt att ha graviditet. Jing påverkas av medfödda genetiska faktorer, men även av Qi och blod. Leverfunktionär förvaring av blod och reglering av Qi-cirkulation. Blod och Jing kan omvandlas till varandra, Qi kan främja bold-cirkulation. Mjälten har till uppgift att smälta och absorberavatten och mat för framställning av Qi och blod, brist på Qi och blod samt cirkulations avvikelser kan leda till oregelbunden menstruation och infertilitet. I meridianen, meridianerna Chong, Ren, Du är tre stycken som har sitt ursprung i livmodern och är nära besläktade med menstruation och reproduktion. Enligt kinesisk medicin  är Chong meridianern ett hav av blod, Du meridianern är havet av yang, Ren meridianern dominerar graviditet och foster. När Yin och Yang är i obalans i kroppen, speciellt uppstår det brist på Yang, kan njuren, levern, mjälten och meridianerna inte fungera normalt, vilket leder till infertilitet.

Avsett för de ovanstående omständigheterna tar vi regelbundna behandlingar med akupunktur och kinesisk örtmedicin för att hjälpa gravida.

Genom att man sticker in nålar  på speciella akupunkturpunkter i meridianerna kan man nå syftet att balansera kroppens Yin och Yang samt förbättra Blod, Qi och Vätska(vatten m.m) cirkulation och ta bort blockeringar som stannar i många delar i kroppen. Traditionell kinesisk örter känner vägen till olika organ så att justera/ förbättra organs funktioner. Akupunktur plus örter stärker Chong, Ren, Du meridian och främjar Qi och Blods bildande och drift, för att uppnå rollen av att reglera menstruation och främja graviditeten.

Modern forskning visar att akupunktur och kinesiska örter reglerar hypothalamus---- hypofysen----- äggstockarnas funktion och förbättra livmoder och äggstockars blodcirkulation, reglerar immunförsvar, och därmed spela en viktig roll i att hjälpa graviditet. Efter många års klinisk observation, är effekten av akupunktur plus kinesiska örter mycket bättre än effekten av endast akupunktur.

Dessutom använder vi vetenskapliga metoder för att övervaka när det är den bästa tiden att bli gravid, och det är viktigt också att vi ger vägledning för att avsevärt öka chanser till graviditet.

TYPISKA  FALL   cao yao cheng


 

1.

Nina, 27 år. Hon hade försökteha barn i 6 år men inte lyckades.  Hon gick på sjukhus och allt såg bra ut. Hon tog hormontabletter i sex månader men det hjälpte inte. Så kom hon till oss. Hon hade regelbunden mens, mycket mensvärk, det fanns någonting som liknade slem i mensblod. Hon hade nästan inga känslor på ägglossning varje månad. Hon hade haft migrän i 7 år. Hon kände sig kallt på fötterna och trött hela tiden. Tungan: tjock, sprickor på mitten av tungan, bitmärke på kanterna av tungan. Pulsen: Njure- Yang-pulsen var mycket svag.

Diagnos: Njure-Yang var otillräckligt.

Behandling: akupunktur plus ört-piller. Efter ca en månad blev hon naturlig gravid.

 

2.

Caroline, 37 år. Hon hade två barn och försökte ha ett tredje men inte lyckades. Så kom hon till oss. Hon hade regelbunden mens, mensblod var mörkrött, mensvärk och PMS (hon kände sig irriterad, deprimerad och mycket trött innan mens kom). Hon hade haft sömnproblem och ont i hela kroppens muskler i två år, samtidigt hade hon haft eksem och allergi problem i många år. Tungan: sprickor på mitten av tungan, bitmärke på kanterna av tungan, röda prickar på toppen av tungan. Pulsen: hård och tätt.

Diagnos: Njure- och Mjälte-funktioner var otillräckliga och Yin-Yang var obalanserat.

Behandling: Hon hade 9 gånger akupunktur-behandlingar sedan blev hon naturlig gravid.

 

3.

Mathilda, 37 år. Hon hade försökt skaffa barn i två år utan resultat. Hon kollade på sjukhuset och allt var normalt. Mensen 6-7/ 30, mörkrött, mensvärk 1-2 dagar, PMS en vecka innan mens.

Tungan: mörkröd, röda punkter på tungspetsen. Pulsen: tunna, spänd. Diagnosen: Blod brist. Vi gav henne akupunktur- och örtte-behandling. Hon hade bara två akupunktur-behandlingar och fyra påsar örtte, sedan blev hon gravid!!

 

4.

Leya, 36 år, både hennes och hennes mans läkarundersökning på sjukhus var normala, de bodde tillsammans i två år men hon var inte gravid, två misslyckade IVF. Normal mensmängd, färg mörkröd, blodproppar, mensvärk. Kalla extremiteter, gillar inte kyla, allergier mot pollen och djur. Tungan var mörk och tjock. Vit beläggning, djup puls.

Diagnos: Mjälte, Njure och Yang brist, kall livmoder till infertilitet.

Behandling: Sedan den första dagen av menstruationscykeln började hon med örtte och akupunktur, totalt 14 påsar örtte och 5 akupunkturbehandlingar, och sedan kom det naturlig graviditet. Och allergiska symtom försvann.

 

5.

Anna, kvinna, 21 år, ofrivilligt barnlös i ett år. Försenad mens i flera år, mensen (6-7)/(31-48), blodfärg var mörkröd och ibland svår mensvärk på en hel dag, den sista mensen 2011-3/7. Åtföljdes av ansiktets akne, viktökning, ökad törst, tandmärken på sidan av tungan, Njure Yang puls var djup och svag. Anna kom på besök till oss 19 augusti, då var det redan den 48: e dagen av menstruationscykeln, mens kom inte ändå, men negativt graviditetstest.

Diagnos: 1, infertilitet. 2, försenad mens. 3, Njure Yang Brist.

Behandling: akupunktur och örter. Mens kom en halvtimme efter första akupunkturbehandlingen, ägglossning på den 14.e dagen av menscykeln, test på den 14:edagen efter ägglossningen visade graviditet.

 

6.

Åsa, kvinna, 40 år, ofrivilligt barnlös i nio år, fått IVF-behandling för 2 gånger, men misslyckades. Mensen (4-5)/(33-34), blodfärg var mörkröd, mensvärk den första dagen av menscykeln, ibland behöver hon ta smärtstillande medicin, mensmängden var lite mer än normalt, allvarlig PMS två veckor innan mens. Åtföljdes av dålig sömn, tunghetskänsla i kroppen, trötthet, gillar inte kyla, kalla extremiteter, håravfall, förstoppning, muskelsmärta på nacken och armarna. Fet tunga, avskalad beläggning, djup och svag puls.

Diagnos: 1, infertilitet. 2, Mjälte Njure Yang brist.

Behandling: akupunktur och örter. Naturlig graviditet efter en menscykels behandlingar, åtföljande symtomen försvann, sedan födde hon en pojke.

.

photo  kinesiskmedicin.se

 

PROFESSIONELL TKM-LÄKARE     SPÄNNANDE LÄKEKONST                                       

                                                                

btn
55463

Hem


IMG_20191203_080615

KONTAKT

Luntmakargatan 67 nb                   11351 Stockholm     

Tel: 08-51 92 92 92                        Mobil: 0700-24 80 55                      distansvard@gmail.com  

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

kl 10:00 - 18:00

POLICY

Användarvillkor och integritetspolicy

Copyright©2020      kinesiskmedicin.se                            All Rights Reserved
RÖKAVVÄNJNING