Sömnlöshet

 

Ingenting är värre än att inte sova bra. Det är vad jag hör varje dag från personer som lider av sömnlöshet. När vi inte kan sova gott, ingenting är rätt. Vi är trötta, lynnig, irriterad, våra muskler är stela, ont huvudet, kan vi tänka knappast eller funktion. Dessutom kan bristen på tillräcklig sömn orsaka allvarliga hälsoproblem. De flesta läkare tror nu att kroniska sömnsvårigheter tar på symtomen av fibromyalgi och bidrar till hjärt-stress, att inte nämna de otaliga trafikolyckor som orsakats av människor somnar vid ratten.  

Västerländsk medicin och traditionell kinesisk medicin (TKM) har olika strategier för sömnlöshet. För Västra läkare, sömnlöshet oförmågan att sova gott. Om det inte finns uppenbara fysiska skäl, såsom smärta, för sömnlöshet, kommer det oftast ses som ett känslomässigt problem som stress, ångest eller depression. En patient med en mild form av sömnlöshet är tillsagd att "slappna av, skära ned på koffein, prova ett varmt bad eller varm mjölk innan läggdags." För kronisk sömnlöshet, är det vanliga svaret sömntabletter eller anti-depressiva. 

I TKM, är ett grundläggande begrepp för tanken på "djupet". Symptom som sömnlöshet betraktas som filialer till en sjukdom. Roten till en sjukdom är en dysfunktion eller obalans i grundläggande ämnen (Chi, blod, Yin, Yang, Jing, Shen), eller av större organsystem (lungor, hjärta, mjälte, lever, njurar). De vanligaste typerna av sömnlöshet är följande: dröm-störd sömn, svårt att somna, vaknar lätt, vaknar upp vid en viss tidpunkt varje kväll.

När hjälper sömnlöshet, akupunktur och kinesiska växtbaserade formler kombineras för de snabbaste och mest effektiva resultat. De har många positiva effekter och de är praktiskt taget fri från biverkningar. De är mycket säkra. Inte varje sömnlöshet patient kommer att få hjälp med samma örter eller akupunkturpunkter, dock. En viss kombination av tecken och symtom kallas ett mönster, och olika mönster får hjälp på olika sätt. Vi har hjälpt många människor med sömnsvårigheter problem och effekten är mycket bra. Till exempel är Anne en patient som kommer in särskilt för sömnlöshet. Hon är en ung kvinna med ett stressigt jobb och ett litet barn att öka. Hon sa, "jag vet inte vad som hände med mitt nervsystem. Jag kan bara inte sova. Antingen kan jag inte somna, eller jag sover en eller två timmar, då är jag vaken i flera timmar. Sedan min son föddes, allt är värre. " I TCM, kommer hennes problem från obalans av njure och mjälte. Efter behandling med örter och akupunktur, kan hon sova sju till åtta timmar varje natt.

TYPISKA  FALL   cao yao cheng

1.

Anna, 46 år. Hon hade haft sömnproblem i många år och problemet blev sämre ett halvt år sedan. Hon hade svårt att somna, det tog ca 2 timmar till sömn varje natt. Efter att hon somnade, vaknade hon flera gånger och sovde inte djupt. Sedan hon vaknade hade hon svårt att somna om. Tungan: blek och tjock, bitmärken på kanter av tungan, sprickor i mitten av tungan. Pulsen: djup och svag.

Behandling: akupunktur plus örtte. Efter en månad hade hon igen problem att somna, hon sovde djupt. Hon sa att hon blev en ny människa.

photo  kinesiskmedicin.se

 

PROFESSIONELL TKM-LÄKARE     SPÄNNANDE LÄKEKONST                                       

                                                                

btn
55463

Hem


IMG_20191203_080615

KONTAKT

Luntmakargatan 67 nb                   11351 Stockholm     

Tel: 08-51 92 92 92                        Mobil: 0700-24 80 55                      distansvard@gmail.com  

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

kl 10:00 - 18:00

POLICY

Användarvillkor och integritetspolicy

Copyright©2020      kinesiskmedicin.se                            All Rights Reserved
RÖKAVVÄNJNING